Hertenstoof in rode wijn met wortel
Wat is er lekkerder dan een geurende stoofpot als het buiten guur en grijs is?!
De herfst staat garant voor geur, kleur en smaak!
Dit recept voor hertenstoof in rode wijn met wortel is voor 2-3 personen.
Ingrediënten:
- Hertenstoofvlees onbereid 500 gram (verpakt per 500 gram)
- 1 pot runderbouillon (340 ml)
- 2 uien
- 2 eetlepels worcestershiresaus
- 150 ml rode wijn
- 2 theelepels knoflook
- 1 eetlepel tomatenpure
- 1 wortel
- 2 laurierblaadjes
Bereiding:
1) Snijd de ui in kleine snippers. Plet the knoflook en snij klein.
2) Plaats je stoofplan om het vuur en schroei het hertenstoofvlees dicht.
3) Voeg de overige ingrediënten in de pan en laat circa 3-4 uur opstaan. Controleer zo nu en dan of het vochtgehalte voldoende is.
4) Na 3 a 4 uur geniet je van een heerlijke hertenstoof, waarbij je rijst, aardappelpuree of verse friet kunt serveren.