Hertenbiefstuk met miso boter
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert!
Het recept voor 3-4 personen.
Ingrediënten:
- 3-4 stukken hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert
- 3 el roomboter
- 1 el miso (lichte)
- 1/2 bosje peterselie
Bereiding:
1) Verwarm 2 el roomboter kort door het in een schaaltje te leggen boven warm water. Prak vervolgens de miso er doorheen tot een mooi geheel. Zet apart in de koelkast.
2) Verwarm de andere el boter in de pan. Als de boter bijna gesmolten is breng je de ene helft van de biefstuk op smaak met zout en peper. Leg de gekruide kant naar beneden en schroei het vlees dicht.
3) Breng de andere kant van de biefstuk op smaak en draai direct de biefstuk om. Blijf de biefstuk bewegen en van tijd tot tijd omdraaien tot deze naar gewenste gering is.
4) Laat de biefstuk voor minstens dezelfde tijd als de baktijd rusten in aluminium-folie. Het liefst in een warme oven.
5) Snijd de biefstuk in dunne plakjes en serveer op een mooie plank met kleine lompjes miso-boter en fijn gesneden peterselie.
Suggestie: Lekker om in het bakvet van de biefstuk nog wat champignons mee te bakken.
Kijk voor meer foodinspiratie op https://www.instagram.com/fab.kookt/