Hertenbloemstuk met saus

De winnares van onze winactie, Hanneke Bouwense, maakte een perfecte saus bij ons hertenbloemstuk. De saus past mooi bij de smaak van het hertenvlees en is ook nog eens gezond en makkelijk te maken.

Ingrediënten

  • hertenbloemstuk
  • olijfolie
  • boter
  • zout en peper
  • soepgroente
  • ontvelde tomaten
  • kerrie, takje tijm, laurierblad
  • water / bouillon

Bereiding

Het bloemstuk rondom bruin aanbraden in olijfolie en klein stukje boter. Halverwege met zout en peper bestrooien.
Als het vlees mooi bruin van kleur is uit de pan halen en in hetzelfde vet beetje soepgroente en ontvelde tomaat toevoegen en dat even gaar bakken. Kerrie, takje tijm, laurierblad erbij. Afblussen met warm water/bouillon naar behoefte.
Dan plakje ontbijtkoek in stukjes toevoegen voor smaak en binding.
Het aangebraden vlees in deze jus ongeveer kleine 2 uur zachtjes gaar laten worden.
Opdienen in plakjes van ongeveer 1/2 cm en daar overheen de saus die is gepureerd met de staafmixer of blender.
Heerlijk met gekookte aardappelen en een koolsoort.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar het winnende gerecht met ons kippenvlees? Kijk dan hier >