Macaronischotel met kip en doperwten

Macaronischotel met kip & doperwten

Weinig tijd? Dan is deze macaronischotel met kip en doperwten ideaal. Binnen 20 minuten staat deze super simpele maaltijd op tafel.

Ingrediënten

  • 300 g volkoren macaroni
  • 400 g kipfilet
  • 100 g gerookte spek
  • zonnebloemolie
  • 2 winterwortels
  • 450 g doperwten (diepvries)
  • 75 g (vers)geraspte jonge kaas
  • 75 ml crème fraîche
  • 2 eieren
  • boter
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding

Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de macaroni en de wortels en verwarm ondertussen de oven voor op 170 °C.

Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing. Schil en snijd de wortels in plakjes en kook de wortel in circa 2 minuten gaar.

Snijd de kip in reepjes Snijd het spek in stukjes. Verwarm een pan op hoog vuur en bak het spek circa 2 minuten. Voeg de kip toe en bak circa 4 minuten mee.

Bereid de macaronischotel voor:

  • Giet de gekookte macaroni af en schep over in een kom.
  • Voeg de doperwten, kip, spek, geraspte kaas, crème fraîche en wortels toe.
  • Voeg de eieren toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Schep het mengsel in de ovenschaal.
  • Strooi nog een beetje kaas over het mengsel.
  • Bak de ovenschotel circa 12 minuten in de oven.

Eet smakelijk!