Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten
De Keuken van Denise maakt elk gerecht uniek en een waar culinair festijn. Op onze vraag zou je een recept willen maken met onze producten kwam een volmondig ja! Wat er dan ontstaat met een vleugje creativiteit van Denise en de kwaliteit van onze producten? Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten, lees het recept en laat je inspireren.
Nieuwe recepten en concepten bedenken is wat Denise het liefste doet. Ze houdt de trends nauwlettend in de gaten en beleving, sfeer en interessante smaken zijn belangrijk. Voor haar foodconcepten wil ze weten waar de producten vandaan komen. Daarom werkt ze ook graag samen met Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. De passie en puurheid van Boris sluiten perfect aan bij De Keuken van Denise daarom dit recept van gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten waarin zowel De Zeeuwse Kip als Het Zeeuwse Hert in zijn verwerkt.
Ingrediënten:
- 1 hele kip (circa 1,4 kilo)
- 50 gram boter op kamertempratuur
- Peper en zout
Voor de farce (vulling)
- 150 gram hertengehakt
- 4 sneetjes casino wit brood
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ tl raz el hanout
- ½ tl curry madras
- 1 takje rozemarijn, blaadjes fijngehakt
- 3 takjes tijm, blaadjes fijngehakt
- 25 gram gedroogde pruimen, fijngehakt
- 25 gram gewelde pruimen, fijngehakt
- 2 el rode port
- 2 el sherry
- 1 tl dijon mosterd
- ½ zout
- 1 eidooier
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden.
Verwarm de port en sherry en wel hier de abrikozenstukjes in. Snijd het casino brood in zeer fijne blokjes. Fruit de ui en knoflook mooi gaar in de pan, voeg de specerijen toe en bak rustig mee. Voeg de groene kruiden toe en bak nog even mee.
Meng het hertengehakt met de pruimenstukjes, de abrikozenstukjes, de mosterd, het fijngesneden brood, het uien-kruidenmengsel en de eidooier.
Neem de hele kip en besmeer royaal met boter en peper en zout. Vul de kip met het hertengehakt.
Leg de kip in een ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven met de onderkant naar boven. Rooster 10 minuten en draai de kip om. Rooster nogmaals 10 minuten en verlaag dan de temperatuur van de oven tot 180 graden. Laat de kip nogmaals 50 minuten in de oven garen. Neem de kip in de oven.
Eet smakelijk!
Tip: voeg een scheut port en een bouquet garni (bijv. takje tijm, takje rozemarijn, wortel, selderij) toe aan het bakvet van de kip en laat nog 10 minuten in de oven indampen. Serveer als jus.
Nieuwsgierig geworden naar meer recepten van Denise? Bestel haar kookboek “Tafel vol heerlijkheden”eenvoudig hier