Recept: broodje hertenburger

Een mooi, makkelijk en snel broodje hertenburger, gemaakt door Harold Kookt met de hertenburger van Het Zeeuwse Hert. 

Recept: broodje hertenburger

De hertenburger van Het Zeeuwse Hert wordt gemaakt van een combinatie van verschillende vleessoorten uit het hert aangevuld met zeekraal waardoor de hertenburgers een unieke ‘ziltige’ smaak krijgen. Dit hertenvlees product wordt na het verwerken diepgevroren en vacuümverpakt waardoor de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijft. Hertenvlees is door haar lage vetgehalte 3 jaar na slachtdatum in de vriezer te bewaren.

Harold heeft er een smaakvol broodje hertenburger mee gemaakt met behulp van hamburgerbroodjes.

Bereiding

Je bakt de hertenburger ongeveer 3 minuten per kant in olijfolie. Na het omdraaien leg je er lekker wat geraspte Gruyere overheen zodat het mooi smelt. De hamburgerbroodjes snijd je doormidden en bak je even met wat boter in de pan waarin je de hertenburger hebt gebakken.

Vervolgens beleg je het broodje van onder naar boven:

  • Onderkant broodje besmeren met een beetje Bigger Than Mack (Saus.Guru)
  • Beetje veldsla erboven op.
  • Vervolgens leg je de gebakken hertenburger met de gesmolten Gruyere op de veldsla.
  • Op de hertenburger leg je vervolgens een plak vleestomaat, daarop een beetje augurk en wat schijfjes komkommer.
  • Dan jalapeño peper zonder pitjes (naar smaak).
  • Rode uienringen (eventueel gekarameliseerd in boter met wat balsamico).
  • En je maak het broodje af met de bovenkant van het broodje, ook besmeerd met een beetje Bigger Than Mack.

Je maakt er eenvoudig een complete maaltijd van door het broodje te serveren met wat gebakken krieltjes en wat garnituren die je over hebt. De krieltjes snijd je doormidden, 6 min. koken, afgieten en dan ongeveer 15 min. bakken in boter én olijfolie. Dan beetje zout erover et voilà.

Eet smakelijk!

Heb jij ook een mooi gerecht gemaakt met vlees van Het Zeeuwse Hert? Laat het ons weten via Instagram en Facebook.
En volg Harold Kookt op Instagram voor nog meer food inspiratie!