Hertengehaktballen met zeekraal
Maak van een gewone gehaktbal iets bijzonders met ons hertengehakt met zeekraal.
Ingrediënten
- 500 gr hertengehakt
- Snuf knoflook
- Klein uitje
- 1 ei
- 1 theelepel mosterd
- 40 gr paneermeel
- snuf peper
- snuf paprikapoeder
Omdat ons hertengehakt is gemaakt met zeekraal zijn ze al licht ziltig en hoef je weinig extra specerijen toe te voegen. Daarbij is zeekraal een mooi alternatief voor het gebruik van zout, dus ook nog eens extra gezond.
Meng het gehakt met het gesnipperde uitje, ei, knoflook, mosterd, peper, paprikapoeder en paneermeel. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe als het mengsel nog erg nat is. Draai er 5 mooie egale ballen van met je handpalmen, zorg dat er weinig of geen naden meer te zien zijn, hierdoor vallen ze minder snel uit elkaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de gehaktballen in een ovenschaal en bak in 20-25 min. goudbruin en gaar.
TIP
Je kunt de gehaktballen ook bakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd hiervoor dezelfde temperatuur en oventijd aan.
Wil je glutenvrije gehaktballen? Gebruik dan glutenvrij paneermeel